donatie knop
Menu

De BuurtBands

Buurtinitiatieven ontstaan doordat buurtbewoners vrijwilligerswerk doen bij Stichting De Baan. Zo is ook de Buurt Band ontstaan. Door de intentie om samen te werken met ‘Fort van de Verbeelding’ om twee Buurt Bands op te zetten in Haarlem, komt dan het een en ander samen. Enthousiasme, verbindingen maken en professionaliteit.

Fort van de Verbeelding (FvdV) is een groep community-musici die vanuit Utrecht in heel Nederland grootschalige en veelkleurige muziekprojecten initieert en uitvoert. In de projecten wordt muziek ingezet als middel om los te maken, te betoveren en te verbinden. Na een in 2020 geslaagde pilot door FvdV met 4 buurtbands in Utrecht, wil FvdV nu ook in Amsterdam, Haarlem, Twente, Den Haag en Delft buurtbands opzetten.

In de BuurtBand komen bandleden die in de buurt wonen, iedereen kan mee doen: met/zonder muzikale achtergrond, met/zonder verstandelijke beperking, als je maar 16 jaar of ouder bent.

De band startte 28 oktober bij Stichting De Baan in de Koninginnebuurt. De tweede band start in het Hof van Leij in de Slachthuisbuurt, in samenwerking met de Buurtwinkel van SIG en DOCK.

Bekijk de data voor de band bij De Baan.

Bekijk de data voor de band bij Hof van Leij.

Bekijk hier het filmpje om te zien wat buurtband inhoudt.