Mediaclub

Wanneerdinsdag van 19.00-21.00 uur

Ben je graag bezig op de computer en wil je nieuwe dingen leren? Bij deze club kun je terecht voor bijvoorbeeld foto’s bewerken, muziek downloaden, teksten typen, e-mailen of leren werken met computerprogramma’s. Onze vrijwilligers weten veel over computers en helpen je met enthousiasme op weg. Misschien heb je thuis al een computer, maar weet je nog niet goed hoe deze werkt? In overleg kun je op deze avond ook terecht voor een korte cursus op maat. Bel gerust voor meer informatie.

Dagbesteding ’t Paleis

Dagbesteding 't Paleis
Wanneerma t/m vrij
Leeftijdvolwassenen
Prijsindicatie dagbesteding

Philadelphia en De Baan bieden dagbesteding in het pand van De Baan: ’t Paleis. Deelnemers worden begeleid door professionele krachten van Philadelphia en ervaren vrijwilligers van De Baan. Bekijk de flyer of het filmpje.

DJ Cursus

Iets leren
WanneerNajaar 2019
WaarDe Luifel

Lijkt het jou fantastisch om zelf te leren draaien als een DJ? Onder leiding van een ervaren DJ leer je de basis van mixen en draaien. Na afloop de lessen krijg je de kans om als DJ te draaien op een discoavond. Deze cursus biedt De Baan aan in samenwerking met WIJ Heemstede.

DJ Cursus

WanneerNajaar 2019
WaarWIJ Heemstede, De Luifel

Gym & zaalsport

Wanneerdinsdag van 19.00-20.00 uur
WaarGymzaal Emmaschool

Basketbal, hockey, tikspelletjes en bewegen op muziek staan op het programma. Eén keer per maand komt er een bevoegd docente en maak je gebruik van toestellen zoals de trampoline, ringen en de kast. Doe mee en kom op een leuke en gezellige manier in beweging.

Internetcafé

Recreatie en ontmoeting
Wanneerdinsdag van 19.00-21.00 uur
Prijs€ 4,- per keer (incl. koffie/thee)

Met begeleiding van vrijwilligers ontdek je het internet: iets opzoeken, een spelletje spelen, muziek luisteren, foto’s bekijken of e-mailen met anderen. Ook kun je hier gamen met de WII of Kinect en natuurlijk kletsen en koffiedrinken. De vrijwilligers beantwoorden je vragen en maken er samen met jou een gezellige avond van.

Paardrijden

Kinderen en jongeren
WanneerMaandag en dinsdag volgens rooster
WaarManage Vosse en Manege Kennemergaarde
Prijs€ 560,- voor naschoolse lessen, € 840,- voor ruiters Mytylsachool incl. vervoer

Bij De Baan kun je ook paardrijden. Hier kun je op een plezierige, veilige manier de beginselen van het paardrijden leren. De lessen zijn toegankelijk voor zowel mensen met een verstandelijke als lichamelijke beperking. De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs, ondersteund door vrijwilligers. Kijk ook op www.spgk.nl

’t Kookpunt

Wanneerdinsdag van 19.00-21.30 uur
WaarVan Voorthuijsenschool
Prijs€ 97,- voor 10 lessen (er zijn 2 x 10 lessen per jaar)

Bij deze kookclub staan samen koken en gezelligheid centraal. Met zijn allen maak je de lekkerste maaltijden klaar. De vrijwilligers bedenken elke keer nieuwe recepten en leggen je uit hoe je alles kunt klaarmaken. Aan een mooi gedekte tafel wordt er samen gegeten en bijgepraat, onder het genot van een drankje. Na de afwas gaat iedereen weer voldaan naar huis.

Theatergroep Klapstuk

Kunst en cultuur
Wanneerdinsdag van 19.00-21.30 uur

Bij Theatergroep Klapstuk krijg je les in acteren, stemtraining en alles wat met theater te maken heeft. Als je interesse hebt, vragen wij je een op proef om te kijken of het iets voor je is. Eén keer per 2 jaar maken we een voorstelling en treden we op voor publiek. Als het mogelijk is, treden we ook op in een echt theater. De lessen worden gegeven door een regisseur en enthousiaste vrijwilligers. Kijk ook eens op www.theaterklapstuk.nl. Bekijk hier info over de nieuwe voorstelling.

Wanneerdinsdag van 19.00-20.30 uur

Als je aan yoga doet, word je je bewuster van je lichaam en voel je je rustiger. Het is een combinatie van lenigheid, kracht en flexibiliteit. Na een yogales heb je weer nieuwe energie. Er wordt lesgegeven in een kleine groep, zodat er genoeg aandacht voor elke deelnemer is.

Wanneerdinsdag van 19.00-20.30 uur

Door aan Yoga te doen word je je bewuster van je lichaam en voel je je rustiger. Het is een combinatie van lenigheid, kracht en flexibiliteit. Na een les heb je weer energie voor tien! Er wordt lesgegeven in een klein groepje, zodat er genoeg aandacht is voor iedereen.

Spetters 1ste lesuur

Wanneerdinsdag van 19.15-20.00 uur
WaarZwembad Nieuw Unicum

Bij deze zwemclub leer je zwemmen voor een alternatief diploma. De diepte van het zwembad is op stahoogte en in het water zijn voldoende vrijwilligers aanwezig om je te assisteren. Dit is een ideale les voor zowel kinderen als volwassenen, die (nog) niet zo goed kunnen zwemmen of rustig aan het water willen wennen.

Spetters 2de lesuur

Wanneerdinsdag van 20.00 - 20.45 uur
WaarZwembad Nieuw Unicum

Ben je een ervaren zwemmer of heb jij je zwemdiploma al gehaald? Kies dan voor dit lesuur in het diepe bad. Train je conditie, oefen je zwemslagen, het duiken vanaf de kant en het onder water zwemmen.

Zwemclub Spetters

Wanneerdinsdag van 19.15-20.00 uur
WaarZwembad Nieuw Unicum

Zoek op onze activiteiten per dag