Veelgestelde vragen over Corona en De Baan

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het Corona Virus en de situatie bij De Baan.

Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

• Wat is Corona precies?
    Op de website van Steffie wordt alles uitgelegd.
  • Waarom zijn de clubs van De Baan gesloten?
    Omdat mensen elkaar met Corona kunnen besmetten, mogen er van de overheid geen bijeenkomsten plaatsvinden en moet iedereen zoveel mogelijk thuis blijven.
  • Tot wanneer zijn de clubs van De Baan gesloten?
    In elk geval t/m 19 mei.
  • Zijn er vervangende activiteiten nu de clubs niet doorgaan?
    Jazeker: Je kunt kijken naar Baan TV, er is een Baan karaoke tour, er was een KoningsdagBingo, de paashaas is op bezoek geweest. Ook is er disco op afstand. En De Baan stuurt af en toe een creatief pakketje in de post met bijvoorbeeld kleurplaten en puzzels. Ook is er op onze website een pagina met leuke thuistips.
  • Gaat de Baanvakantie deze zomer door?
    Nee.
  • Gaat het Discoweekend in juni door?
    Nee.
  • Zijn er deze zomer wel zomeruitstapjes?
    Dat weten we nog niet. Na de volgende persconferentie komt er misschien meer duidelijkheid of we uitjes in een aangepaste vorm mogen organiseren.
  • Waar kan ik Baan TV vinden?
    Hier op YouTube
  • Hoe kan ik een karaoke bezoekje van De Baan bij mijn woning aanvragen?
    Stuur een berichtje aan team@stichtingdebaan.nl en vermeld daarbij je naam en adres.
  • Wat doet het team van De Baan nu de activiteiten stil liggen?
    We proberen leuke vervangende activiteiten te bedenken om het voor iedereen thuis wat leuker te maken.
    We houden contact met vrijwilligers en deelnemers en beantwoorden vragen.
    Verder wordt ons pand opgeknapt, zodat we iedereen over een tijdje weer in een mooi, fris pand kunnen ontvangen.
  • Kan ik het team van De Baan ook bellen voor een praatje?
    Ja, wij zijn van maandag t/m donderdag overdag meestal aanwezig met in elk geval 1 persoon. Dus probeer het gerust op 023-5314463.
  • Kan ik de vrijwilligers van mijn club een kaartje sturen?
    Natuurlijk. Je mag het naar De Baan sturen (Nauwe Geldelozepad 17, 2012 EV Haarlem) en dan sturen wij het voor je door.
  • Gaan bijeenkomsten van huurders in het pand van De Baan door?
    Nee, in elk geval t/m 19 mei niet.