donatie knop
Menu

€ 3.000,- van Het Oranje Fonds

Helaas liggen ook bij De Baan vanwege het Corona-virus veel activiteiten al een tijd stil.

Daarom is De Baan begonnen met ‘Vrije tijd aan huis’, gesteund met een bedrag van € 3000,- vanuit Het Oranje Fonds. “Op deze manier kunnen mensen vanuit huis meedoen aan activiteiten of we gaan daadwerkelijk naar ze toe. Een beetje afleiding en gezelligheid is in deze tijd extra belangrijk”.

Met De Baan Karaoke Tour gaan medewerkers langs woonvoorzieningen om samen aanstekelijke liedjes te zingen: De medewerkers met hun speaker en microfoon beneden in de tuin en de bewoners vanaf hun balkon of dakterras. Dit levert veel blije gezichten op.

Ook is De Baan een eigen YouTube kanaal gestart en loopt er momenteel een kunstwedstrijd, waarbij iedereen een foto kan insturen van een zelfgemaakt kunstwerk. Eerder werd er al een Koningsdagbingo op afstand georganiseerd en een high tea aan huis.

Binnenkort gaat er een nieuwe activiteit van start: Soep op je stoep! Op verzoek komt De Baan langs bij woonvoorzieningen met verse soep, een praatje en zomerse achtergrondmuziek.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.