donatie knop
Menu

Congres: Neem mijn stem serieus

Knipsel2

De LFB, belangenbehartiging door en voor mensen met een beperking, en vertegenwoordigers van cliëntenraden uit Midden en Zuid Kennemerland organiseerden op 7 april een prikkelend congres: Neem mijn stem serieus!

De LFB werkte hierbij ook samen met o.a. De Baan en nog een aantal andere organisaties. Het congres was bedoeld voor centrale cliëntenraden en (zorg-) professionals bij zorgaanbieders, gemeenten en maatschappelijke organisaties in Midden- en Zuid Kennemerland.

Het congres werd goedbezocht door een heel divers publiek. Opvallend waren de mooie, indringende filmpjes, waarin mensen met een beperking vrijuit praatten over of hun stem serieus wordt genomen. Daarna werd er in een panel druk gediscussieerd over een aantal stellingen over vrijheid, belemmering, keuze, betutteling, enz. Verder maakte het terugspeeltheater Wordt Vervolgd vragen/opmerkingen uit het publiek zichtbaar door er een kort toneelstukje, muziek of andere act van te maken.

Kortom, een geslaagde dag met stof tot nadenken.

IMG_1011

IMG_1049

IMG_1218