Mediaclub

Wanneerdinsdag van 19.00-21.00 uur

Ben je graag bezig op de computer en wil je nieuwe dingen leren? Bij deze club kun je terecht voor bijvoorbeeld foto’s bewerken, muziek downloaden, teksten typen, e-mailen of leren werken met computerprogramma’s. Onze vrijwilligers weten veel over computers en helpen je met enthousiasme op weg. Misschien heb je thuis al een computer, maar weet je nog niet goed hoe deze werkt? In overleg kun je op deze avond ook terecht voor een korte cursus op maat. Bel gerust voor meer informatie.

DJ Cursus

Wanneergaat helaas niet door in het najaar van 2017
WaarWIJ Heemstede, De Luifel
Prijs€ 65,- voor 5 lessen + 1 optreden

Lijkt het jou fantastisch om zelf te leren draaien als een DJ? Onder leiding van een ervaren DJ leer je de basis van mixen en draaien. Na afloop de lessen krijg je de kans om als DJ te draaien op een discoavond. Deze cursus biedt De Baan aan in samenwerking met WIJ Heemstede.

Gym & zaalsport

Wanneerdinsdag van 19.00-20.00 uur
WaarGymzaal Emmaschool

Basketbal, hockey, tikspelletjes en bewegen op muziek staan op het programma. Eén keer per maand komt er een bevoegd docente en maak je gebruik van toestellen zoals de trampoline, ringen en de kast. Doe mee en kom op een leuke en gezellige manier in beweging.

Internetcafé

Recreatie en ontmoeting
Wanneerdinsdag van 19.00-21.00 uur
Prijs€ 4,- per keer (incl. koffie/thee)

Met begeleiding van vrijwilligers ontdek je het internet: iets opzoeken, een spelletje spelen, muziek luisteren, foto’s bekijken of e-mailen met anderen. Ook kun je hier gamen met de WII of Kinect en natuurlijk kletsen en koffiedrinken. De vrijwilligers beantwoorden je vragen en maken er samen met jou een gezellige avond van.

KunstBaan

Kunst en cultuur
Wanneerdinsdag van 19.00-20.45 uur
Waaratelier Hart Werk & Kunst
Prijs€ 179,- (2x 12 lessen per jaar)

Bij deze club leer je tekenen en schilderen van vrijwilligers met een creatieve achtergrond. Je krijgt les in een kleine groep en werkt met verschillende materialen en technieken. Soms werk je aan de hand van een voorbeeld of neem je een bekende kunstenaar als uitgangspunt. Maar er is ook ruimte om je fantasie de vrije loop te laten.

’t Kookpunt

Wanneerdinsdag van 19.00-21.30 uur
WaarVan Voorthuijsenschool
Prijs€ 95,- voor 10 lessen (er zijn 2 x 10 lessen per jaar)

Bij deze kookclub staan samen koken en gezelligheid centraal. Met zijn allen maak je de lekkerste maaltijden klaar. De vrijwilligers bedenken elke keer nieuwe recepten en leggen je uit hoe je alles kunt klaarmaken. Aan een mooi gedekte tafel wordt er samen gegeten en bijgepraat, onder het genot van een drankje. Na de afwas gaat iedereen weer voldaan naar huis. Er is plek voor 1 nieuwe deelnemer.

Theatergroep Klapstuk

Kunst en cultuur
Wanneerdinsdag van 19.00-21.30 uur

Bij Theatergroep Klapstuk krijg je les in acteren, stemtraining en alles wat met theater te maken heeft. Als je interesse hebt in Klapstuk, vragen wij je een aantal keer op proef om te kijken of het iets voor je is. Eén keer per 2 jaar maken we een voorstelling en treden we op voor publiek. Als het mogelijk is, treden we ook op in een echt theaterDe lessen worden gegeven door een regisseur en enthousiaste vrijwilligers. Ieder jaar gaan we met elkaar op theaterweekend. Kijk ook eens op www.theaterklapstuk.nl.

Wanneerdinsdag van 19.00-20.30 uur

Als je aan yoga doet, word je je bewuster van je lichaam en voel je je rustiger. Het is een combinatie van lenigheid, kracht en flexibiliteit. Na een yogales heb je weer nieuwe energie. Er wordt lesgegeven in een kleine groep, zodat er genoeg aandacht voor elke deelnemer is.

Spetters 1ste lesuur

Wanneerdinsdag van 19.15-20.00 uur
WaarZwembad Nieuw Unicum

Bij deze zwemclub leer je zwemmen voor een alternatief diploma. De diepte van het zwembad is op stahoogte en in het water zijn voldoende vrijwilligers aanwezig om je te assisteren. Dit is een ideale les voor zowel kinderen als volwassenen, die (nog) niet zo goed kunnen zwemmen of rustig aan het water willen wennen.

Spetters 2de lesuur

Wanneerdinsdag van 20.00 - 20.45 uur
WaarZwembad Nieuw Unicum

Ben je een ervaren zwemmer of heb jij je zwemdiploma al gehaald? Kies dan voor dit lesuur in het diepe bad. Train je conditie, oefen je zwemslagen, het duiken vanaf de kant en het onder water zwemmen.

Zoek op onze activiteiten per dag

- Maandag - Dinsdag - Woensdag - Donderdag - Vrijdag - Zaterdag - Zondag